Babadağ Yamaç paraşütü pisti, Fethiye’den uçuş yapmak isteyenler için oldukça önemli. Çünkü Ölüdeniz ’de yamaç paraşütü yapmak istiyorsanız Babadağ’a gitmeniz gerekiyor. Burada toplamda dört tane, farklı yönlere kalkan pistler bulunuyor. Bu pistlerin ise aralarındaki mesafe 1200 metreden başlayarak 1900 metreye kadar çıkabilmektedir.
Babadağ yamaç paraşütü yapabileceğiniz yükseklik toplamda 1969 metre, bu pistlerin tamamı ücretli olarak hizmet veriyor. Bu ücretler ise uçuşu gerçekleştirecek olan kişi tarafından doğrudan ödenmiyor olsa da yamaç paraşütü firmaları uçuşlar için ödeme yapıyor.
1200 metrelik olan pist genellikle kış aylarında kullanıyor, nedeni ise kışın daha sert bir hava ve daha yoğun bir rüzgâr olmasıdır.
Yazın paraşütçülerin en çok tercih ettiği pist ise 1700 metre olan. Çünkü buradan uçuşun süresi daha uzun olduğu gibi manzara açısından da biraz daha güzel. Aslında uzunluk aşağı ile yukarı arasında çok fazla değil fakat bir paraşütçünün 5 dakika daha fazla havada kalmış olması demek adrenalin seviyesinin de ona göre daha yüksek olması ve heyecanın artmış olmasıdır.
Babadağ yamaç paraşütü ile atladıktan sonraki uçuş süresi ortalama olarak 30 dakika yani yarım saat sürüyor. Bu da Ölüdeniz’i dünyanın ve Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü bölgesi haline getiriyor.
Dünyanın En iyi Yamaç Paraşütü Bölgesi Ölüdeniz
Son 3 yıldır dünyada en iyi yamaç paraşütü bölgesi olarak Ölüdeniz seçiliyor. Bunun nedeni ise hem uçuş süresinin daha güzel olması hem manzaranın mükemmel olması hem de pist sayısının fazla olmasıdır. Türkiye’nin en güvenilir yamaç paraşütü bölgesi olarak seçilmiş Babadağ her paraşütçünün olmak istediği bir yerdir.
Sie könnten interessiert sein an: Preise für Gleitschirmfliegen in der Türkei
Yamaç Paraşütünün Özelliği
Yamaç paraşütünün en önemli özelliği serbest atlama paraşütüne benzemesi ancak tepeye çıkılıp koşularak atlanmasıdır. Yani pitten bahsederken özel bir havaalanı pisti akla gelmemesi gerekiyor.
Yamaç paraşütü Sivil Havacılık mezunlarına göre hafif bir spor sınıfına girer. Yamaç paraşütünde pilot tepeden koşmaya başladığında paraşüt içerisine hava girer ve paraşüt havalanmaya başlar. Kullanılan malzemeler ve pilotun performansı yamaç paraşütçüsünün havada saatlerce kalmasını sağlayabilir.
Yamaç paraşütünde tek kişi uçabileceği gibi çift kişi uçuşu da söz konusudur. Bunun için Fethiye’de havaya baktığınızda çift kişilik yamaç paraşütüyle uçan turistleri görebilirsiniz.
Yamaç paraşütüyle uçuşların tarihine baktığımızda ilk olarak 1940’lı yılları görüyoruz. O dönemden bu zamana kadar çok değişmiş ve gelişmiş olan bu sporda güvenlik artırılmıştır. İlk yamaç paraşütü serbest atlayış paraşütüne benzemektedir, zamanla yaşanan değişim paraşütün yapısına da uğramış ve bacınca daha fazla dayanıklı olma özelliği yüksek kaldırma özelliğine dönüşmüştür.
Türkiye’de yamaç paraşütü sporu 90’lı yılların başında Babadağ’da yapılmaya başlanmış daha sonrasında üniversitelerin olaya dahil olmasından sonra popüler hale gelmiştir.
Yamaç paraşütü şu anda bilinen en ekonomik hava ulaşım aracıdır. Doğayla iç içe olmasından dolayı sürekli olarak artan ilgi bu sporun giderek sevilmesine neden olmuştur. İşin özünde yetenek gerektiren bu spora başlamak isteyenlerin adrenalini yüksek, heyecana dayanıklı ve seviyor olması gereklidir. Alınan eğitim sonrasında yamaç paraşütü yapmak kolay ve zevklidir.